img_6468

Catalunya en Comú Podem alerta que avui finalitza el termini per resoldre prop de 4.000 expedients de la Renda Garantida

Marta Ribas en roda de premsa a la seu nacional d'ICV

Marta Ribas en roda de premsa a la seu nacional d’ICV

Catalunya en Comú Podem ha alertat avui de que aquest 15 de febrer finalitza el termini de resolució de prop de 4.000 expedients de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), segons dades facilitades per la Generalitat, uns expedients que gràcies al silenci positiu introduït a la llei s’haurien de resoldre positivament. La diputada de Catalunya en Comú Podem Marta Ribas ha denunciat que la “manca de recursos suficients està deixant durant mesos sense rebre la RGC a gent que hi té dret”, i s’ha felicitat que el silenci positiu introduït a la llei permetrà accedir-hi a les persones que ho necessiten.

“Sort que es va mantenir a la llei la voluntat de comissió promotora ILP que hi hagi silenci positiu, perquè sinó tota aquesta gent que molt probablement hi tenen dret, per ineficiència del govern, estarien sense rebre-la”, ha assenyalat. “La garantia del silenci positiu fa que la ineficiència no els deixi sense aquest dret”, ha afegit Ribas, que ha subratllat que el mateix director d’Economia Social de la Generalitat, Josep Vidal, va negar en la darrera reunió amb la Comissió Promotora de la ILP que el 155 estigui tenint cap efecte sobre la gestió de la RGC. “Per tant, tota ineficiència és atribuïble a la Generalitat”, apunta la diputada.

Ribas ha registrat avui una bateria de preguntes al Govern precisament per conèixer al detall quins són els recursos destinats a la gestió de la RGC, com ara quin nombre de professionals s’ha contractat per implementar-la, quines són les queixes que s’han rebut, les incidències registrades al sistema informàtic i els seus efectes, i quants expedients s’han resolt per silenci administratiu positiu en no obtenir resposta dins el termini màxim establert per la llei.

Powered by WPeMatico

Share Button