CSQEP reclama un nou projecte de llei del llibre per garantir una vida digna als escriptors i escriptores

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció de Catalunya Sí que es Pot que reclama un nou projecte de llei del llibre que garanteixi una vida digna als escriptors i escriptores, mitjançant la promoció de la lectura, dels creadors i creadores, de la indústria del llibre i les biblioteques. “La nostre moció fa referència sobretot al llibre, que no volem que desaparegui, i als creadors i creadores, que volem que puguin escriure i tenir una vida digna”, ha resumit la diputada Gemma Lienas en la seva intervenció.

La diputada de CSQEP ha demanat que “s’hi hauria d’involucrar també Ensenyament”, doncs ha apuntat que el departament hauria de garantir una major presència de la literatura a la docència. En aquest sentit, el text planteja mesures com que es doti progressivament els centres d’un bibliotecari o bibliotecària i incorporar la literatura infantil i juvenil “com a matèria obligatòria del pla d’estudis almenys durant dos anys”. A més, també crear un xec-cultura per a llibres per a les famílies amb menys recursos. “Si nens i nenes no visiten llibreries, si mai no compren llibres, de grans no seran consumidors de llibres i amb molta probabilitat tampoc no seran lectors voraços”, ha alertat la diputada.

La moció de Catalunya Sí que es Pot emplaça també al Govern a programar unes jornades sobre l’estat del llibre que reuneixi els diversos actors i a que més d’analitzar de forma conjunta els problemes del sector, serveixi per proposar solucions i elaborar un “codi de bones pràctiques”. “D’aquestes jornades n’esperem unes mesures que resolguin, o com a mínim pal·liïn, l’estat d’extenuació en què es troben els creadors i creadores”, ha dit Lienas.

Powered by WPeMatico

Share Button