captura_de_pantalla_2017-10-24_a_las_19.55.20

Lluís Rabell: “El 155 pot tenir un impacte social devastador a Catalunya”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha alertat avui a la Comissió d’Afers Institucionals que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució pot tenir “un impacte social devastador a Catalunya”. Rabell ha fet un prec als senadors presents avui al Parlament perquè “mesurin molt bé què votaran” tenint en compte que el PP està demanant  “un xec en blanc” que pot obrir “un període de convulsions econòmiques, socials i institucionals de tota mena”.

“Amb la intervenció de les finances del Govern estem tenint ja una quantitat de problemes enormes, amb subvencions i partides aturades que per exemple no estan arribant a entitats del Tercer Sector”, ha advertit Rabell, que ho ha posat com a exemple de les possibles conseqüències futures del 155. El president de CSQEP ha assegurat que l’aplicació del 155 “és un míssil a la línia de flotació de l’autogovern de Catalunya”, i ha sostingut que “és molt discutible” voler defensar la Constitució “rebentant articles i preceptes constitucionals”. A més, Rabell ha alertat que l’aplicació del 155 implica que el Parlament no tindria “cap control” sobre qui governa Catalunya, el que pel diputat és “un problema de legitimitat política de primera magnitud”. 

“Estem davant la crisi d’Estat més important des de la restauració de la democràcia”, ha afirmat Rabell. El diputat de la confluència ha recordat que “posar en qüestió la continuïtat i vigència de autogovern de Catalunya” afecta “una de les peces cabdals dels equilibris i pactes de la Constitució del 78”. Per això, ha criticat que una decisió d’aquesta “transcendència” passi per una cambra amb una “autoritat política molt minvada” com el Senat i amb la “frivolitat” de “plantejar-ho com un debat que es ventila en un sol dia”.

 

Powered by WPeMatico

Share Button