djmcle3w0aewiue

Per CSQP les vagues al transport sanitari confirmen els dubtes laborals i d’eficiència que el grup denunciava durant el concurs

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Marta Ribas ha interpel·lat avui el Conseller de Salut, Antoni Comín, sobre les vagues i mobilitzacions dels treballadors i treballadores del transport sanitari a diversos punts de Catalunya, com ara la que avui comença al lot d’ambulàncies de Girona – Alt Maresme. Unes vagues que, per Ribas, confirmen “els dubtes raonables” que CSQEP va mostrar públicament sobre les bases “del concurs públic més important de la darrera legislatura”. “Es veia que si el concurs incentivava la mercantilització encara més alta de la gestió del transport sanitari això comportaria també més retallada en aquest servei”, ha denunciat Ribas.

Ribas ha assegurat que el concurs realitzat a finals de la legislatura passada “és un exemple clar d’un model de mercantilitzar la gestió d’un servei bàsic com el de les ambulàncies”. La diputada ha remarcat que, pel seu grup, els béns comuns s’han de garantir i han de ser objecte de “control públic” estricte. Per Ribas el problema és, doncs, “de model sanitari”, i no pas un cas aïllat.

La diputada ha explicat que el fet que el concurs naixés “amb errors en les bases d’adjudicació” que preveien menys servei del que en realitat es fa, les empreses estan repercutint la disminució dels guanys en les condicions laborals dels treballadors.

Powered by WPeMatico

Share Button