Camats: “És inaudit que es persegueixi a la gent que defensa els drets dels treballadors”

La portaveu d’ICV-EUiA al parlament, Dolors Camats, ha expressat avui el suport i agraïment de la seva formació “als sindicalistes que avui estan sent jutjats o han estan condemnats per defensar els drets dels treballadors”. Camats ha afirmat que “és inaudit que es persegueixi a la gent que defensa els drets dels treballadors” sobre tot “en un temps on l’estat del benestar està sent greument atacat com, per exemple, amb la reforma laboral del PP”

Per Camats, la persecució contra tot aquell que vol protestar i lluitar pels drets de la ciutadania és “evident” i com a exemple posa els més de 250 sindicalistes que han estat jutjats o condemnats els últims anys. La portaveu ecosocialista també ha recordat altres capítols que evidencien “l’atac de l’Estat contra les protestes ciutadanes” i ha citat la prohibició d’exhibir de banderes republicanes a l’acte de coronació del Rei Felip VI.

Ple monogràfic

Camats ha anunciat que ICV-EUiA es reunirà amb entitats mediambientals, forestals, agrícoles, ramaderes, de pesca, transgènics i per la sobirania alimentària entre altres, de forma prèvia al Ple extraordinari monogràfic sobre el món rural que tindrà lloc la setmana vinent al Parlament. Per a Camats, l’objectiu d’aquesta sèrie de reunions i trobades és “recollir les propostes dels diferents sectors implicats i presentar alternatives basades amb les necessitats reals”.

La junta de portaveus va acordar limitar el nombre de resolucions que pot presentar cada grup a 10 i que no es puguin votar de forma fraccionada. Aquesta decisió ha estat criticada per la portaveu ecosocialista que ha afirmat que “això limita la capacitat de proposar i d’arribar a acords i és evident que es fa per posar ho fàcil al govern i que només s’aprovi el que proposin el grup de govern o els que li donen suport”.

Papers de Salamanca

Camats també ha anunciat el suport d’ICV-EUiA a la declaració de la junta de portaveus on es demana el retorn de tots els documents i altres efectes acordats per la Comissió Mixta del Ministeri de Cultura, així com els  pertanyents als 43 ajuntaments afectats, els de la Maçoneria i els del fons de Justícia i Ordre Públic de la Generalitat. Aquest acord també contempla que en cas de que no hi hagi hereus que puguin reclamar els documents, pugui ser la Generalitat qui els reclami.

Guanyem Barcelona

Preguntada sobre la candidatura de Guanyem Barcelona, Camats ha afirmat “es necessiten espais de confluència i així i ho venim defensant des de la 10a assembla com a part estratègica del futur polític de la nostra formació”. En aquest sentit ha afegit que “els espais de confluència ja existeixen, coincidim en el diagnòstic i en la denúncia. Però no n’hi ha prou de coincidir amb la resistència, ara cal un pas més”

Sobre les diferències dels dagents implicats, l’ecoscialista ha afirmat que “hi ha projectes polítics diferents. ICV, EUiA i la Cup ho som i té sentit que ho seguim sent, però no n’hi ha prou amb nosaltres. Ara cal també la implicació de molta gent, de la ciutadania, de la gent que treballa i resisteix des de plataformes, marees, associacions, moviments, etc.”

Camats ha afegit que “si amb resistir no n’hi ha prou i amb els partits no n’hi ha prou, com és lògic, a nosaltres no ens sobra ningú. Estem disposats a arriscar i des del que som cadascú buscar la traducció política i electoral per incidir en el més important: canviar la vida de la gent, que ara pateix”.