Dolors Camats suspèn a Artur Mas en política econòmica, social, en transparència i lluita contra la corrupció

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, ha comparegut avui en roda de premsa per valorar l’entrevista institucional que el president de la Generalitat, Artur Mas, va concedir a TV3. “Suspenem la seva gestió econòmica, social i la qualitat democràtica” perquè “malgrat reclamar sumar esforços per construir un nou país ha pres decisions que hipotequen la capacitat d’autogovern i la vida de la gent”, ha denunciat Camats que ha posat com a exemples la defensa de la reforma laboral del PP, que també va ser aplaudida per CiU que ha aportat no només més atur, sinó més precarietat, menys garanties i menys protecció. “Aposta per una política econòmica i social i un model econòmic que és capaç d’abaixar impostos perquè vinguin casinos però no perquè les PIMES accedeixen al crèdit o tinguin més capacitat d’internacionalitzar-se”, ha denunciat la portaveu parlamentària.

D’aquesta manera, Camats també ha criticat a Mas la manca de transparència i de lluita contra la corrupció. “La millor prevenció contra l’estafa i el robatori dels que evadeixen impostos o utilitzen la política per enriquir-se o finançar a partits a través comissions il·legals és amb més transparència, control i exemplaritat”, ha assegurat Camats que ha afegit que “no ho hem trobat amb la privatització d’ATLL” ni amb el tancament de la Comissió d’Investigació sobre Salut “que va acabar com va acabar per un pacte entre CiU i PSC”. ” El president no pot mirar cap a una altra banda quan la seva feina deixa molt que desitjar en un país  on necessitaríem regeneració democràtica”, ha lamentat Camats que ha suspès el president en ” qualitat democràtica per passar de puntetes sobre el Cas Palau, que afecta al seu partit.

Igualment, la dirigent ecosocialista també ha criticat que Mas “obrís la porta a substituir la consulta per unes eleccions”, ha criticat Camats que ha recordat al president que “La consulta no té ni substituts ni succedanis”. “La única via és que es faci sí o sí. Que el president insinués que es pot substituir és el que sí que li podem retreure i no compartim”, ha dit Camats que sí que ha agraït a Mas que en general defensés l’acord sobre la consulta i abandonés, tal com li ha reclamat ICV-EUiA, la idea inicial d’impulsar el procés des del Govern. “Ha entès que només des de la majoria de formacions però també des de la unitat es pot avançar”, ha remarcat.

Finalment, la coordinadora nacional d’ICV també s’ha volgut referir a l’aprovació dels pressupostos pel 2014 gràcies a la majoria que dóna suport al Govern,  CiU i ERC, a qui ha acusat de presentar unes comptes que no cobreixen les necessitats ni loes emergències del país. “Són completament insuficients i no ajuden a posar elements per sortir de la crisi i a sobre hipotequen el país  amb uns ingressos a partir de la venda del patrimoni que és de tots”, ha sentenciat.