Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent tanquen un principi d’acord per confluir a Barcelona

Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona i Procés Constituent han assolit una proposta d’acord per confluir en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals.

Aquest principi d’acord és fruit d’una diagnosi compartida entre els diferents espais sobre els reptes que té avui la ciutat i l’oportunitat històrica de superar la fragmentació per construir una candidatura àmplia amb possibilitats de guanyar l’Ajuntament. Una candidatura que connecti amb la mobilització ciutadana i la construcció d’alternatives que ja s’estan produint avui als barris en una dinàmica de confluència de diversos espais.

Amb aquesta proposta d’acord, fruit de la generositat de cadascun dels actors en benefici d’un objectiu comú, avui estem un pas més a prop de tornar a situar Barcelona en mans dels seus veïns i veïnes.
Els elements sobre els quals s’ha assolit aquest principi d’acord, que haurà de ser validat en les properes dues setmanes per cadascun dels espais integrants de la confluència, fan referència a la denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà el seu funcionament, que prioritzarà l’espai compartit.

Es proposa també la confecció de la llista electoral mitjançant un procés de primàries al qual podrà concórrer el conjunt de la ciutadania: candidats o candidates a cap de llista amb equips d’entre 5 a 20 persones.
Durant les properes dues setmanes, cadascun dels espais integrants de la confluència sotmetrà aquest principi d’acord a validació interna, tal com ja va fer ahir Guanyem Barcelona en un Plenari celebrat a les Cotxeres de Sants que va comptar amb la participació dels ciutadans i ciutadanes que formen part del dia a dia d’aquest espai.

ICV i EUiA celebraran també un referèndum entre la seva respectiva militància, que finalitzarà el proper 31 de gener. Podem Barcelona obrirà un procés de validació telemàtica de la seva Assemblea Ciutadana entre el 26 i el 31, mentre Procés Constituent sotmetrà la proposta a validació en una assemblea prevista per al proper diumenge 25.

Un cop finalitzat aquest procés, els diferents integrants de la confluència n’informaran detalladament en una roda de premsa conjunta on es presentaran, entre d’altres acords, les mesures marc del programa.