ICV-EUiA demana la dimissió de Boi Ruiz “ja sigui per incompetència o per ocultació d’informació”

“Ja sigui per incompetència o per ocultació d’informació creiem que Boi Ruiz ha de dimitir i, si no ho fa, el president l’ha de cessar perquè ja porta un bon currículum com a mal conseller”. Amb aquestes paraules ha reaccionat el portaveu d’ICV-EUiA de Salut, Josep Vendrell, en un contacte informatiu aquest matí on també ha demanat al Govern que “doni totes les explicacions” i es “prenguin les mesures adequades” per fer front a aquests 650 casos de malnutrició infantil que avui ha transcendit que hi ha a Catalunya i que el Departament de Salut havia ocultat. “Com és possible que el Govern amagui informació amb un tema tan important com aquest? O hi ha ocultació o hi ha incompetència però no pot ser que una amb una qüestió tan greu i tan flagrant com aquesta el conseller Boi Ruiz doni informacions diferents”, ha lamentat Vendrell.

En aquest sentit, el diputat ecosocialista s’ha preguntat com és possible que el conseller digués el 3 de setembre que no hi ha via problemes de desnutrició relacionades amb de pobresa a Catalunya, i com és possible que digués mitjançant resposta parlamentària que dels 91 casos de malnutrició només 10 estaven relacionats amb la pobresa infantil i que s’hagi sabut que hi ha 650 casos, 95 dels quals relacionats per pobresa extrema i 555 nens  i nenes que pertanyen a famílies amb pocs ingressos. “Tots ells, els 650 són per problemes de malnutrició”, ha denunciat el diputat ecosocialista.  “Amb temes com aquest no es pot jugar, s’ha de ser clar rigorós i seriós”, ha manifestat Vendrell que considera que el Govern està utilitzant el “mètode Rajoy” que consisteix en què si d’un tema no se’n parla i les dades no apareixen, si es nega la realitat, “el tema no existeix”.

“Només que hi hagués un sòl cas de desnutrició relacionada amb la pobresa el govern ho ha de dir, s’ha de moure, i ha de buscar solucions. Aquesta es la qüestió fonamental”, ha dit el portaveu d’ICV-EUiA en temes de salut que ha recordat que, precisament, el principal problema que té Catalunya és la pobresa i l’augment de desigualtats. “Si una societat, si un país, si un govern no és capaç de fer front a aquestes situacions, com a país no estem capacitats per cap altre repte”, ha avisat Vendrell que considera que el repte més important .és fer front als casos de malnutrició lligats amb la pobresa infantil. “És sorprenent que un país de l’Europa occidental haguem d’estar parlant d’aquests termes”, per la qual cosa, ha dit, “el govern el que no pot fer és a més de no actuar com hauria d’actuar és amagar dades”.

Per tot plegat, Vendrell també s’ha dirigit ERC per reclamar-li que, com a soci de govern, “doni el seu parer i digui alguna cosa”  perquè també tenen la seva quota de responsabilitat. A més, ha alertat, si Boi Ruiz no plega ni el fan plegar, ICV-EUiA buscarà totes les maneres possibles via parlamentària per exigir la seva dimissió.