ICV-EUiA diu que “és un bon acord per una gran majoria”

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat pel portaveu adjunt d’ICV-EUIA al Parlament, Joan Mena, per fer una primera valoració “positiva” sobre el principi d’acord al que han arribat avui CiU, ERC, la CUP i ICV-EUiA. “És una pregunta inclusiva, que permet incorporar els que no volem continuar com fins ara i té l’element de claredat que des d’ICV-EUiA reclamàvem”, ha dit Herrera que considera que la doble pregunta permetrà un “sí majoritari” que sumi independentistes i federalistes i que farà que “els que no volem continuar com fins ara puguem caminar junts”. “És un acord que inclou una majoria parlamentària i social que permetrà definir una amplíssima majoria que volem tòrcer els immobilistes”, ha remarcat Herrera que considera que “és un bon acord per una gran majoria”.

“La doble pregunta permet sumar des de la transversalitat ideològica, social i territorial a una immensa majoria per poder canviar les relacions amb l’estat”, ha remarcat Herrera que ha assegurat que, a més, la pregunta també permet sumar els socialistes catalans que estan a favor del dret a decidir. “El més rellevant és que es una pregunta de trencament que expressa un moment constituent”, ha dit Herrera que ha assegurat que “està apunt de començar un procés per trencar amb l’estatus quo mentre en el trànsit acabarem per decidir si som federals confederals o independents”. Això sí, ha dit, “des de la sobirania per decidir el nostre futur” perquè la relació amb Espanya sigui “d’igual a igual”.

Durant la roda de premsa, el dirigent ecosocialista ha recordat que el procés de la consulta inicia un altre camí per decidir “quin estat volem i quines regles del joc”, no només ambles relacions amb Espanya sinó per decidir quin model fiscal, energètic, de relacions laborals volem o si volem un país “en mans privades o dins de la lògica del que és públic”.

ICV celebrarà aquesta tarda una executiva extraordinària per ratificar aquest principi d’acord entre les 4 formacions polítiques a favor d’una consulta pel dret a decidir i demà reunirà el seu consell nacional amb el mateix objectiu.