ICV-EUiA emplaça a ERC, PSC i la CUP a no fer “d’espectadors” ni evitar canvis per governs d’esquerres

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, i el conseller polític d’EUiA, Joan Mena, han comparegut avui en roda de premsa per llançar un missatge a ERC, PSC i la CUP: que facilitin governs d’esquerres allà on sigui possible. “Demanem que ni restin d’espectadors ni actuïn com agents que eviten dinàmiques de canvi”, ha dit Camats que ha assegurat que ICV-EUiA siguin primera, segona o tercera força apostarà per majories que apostin per la transformació social. “Ho fem a Badalona i ho estem fent a Sabadell”, ha posat de manifest Camats mentre que Mena ha subratllat que “ICV-EUiA vol ser motor del canvi”. “Ni ERC, ni PSC ni la CUP es poden quedar d’espectadors del canvi”, ha afegit.

En aquest sentit, Camats ha assegurat que no se li dóna resposta al vot ciutadà que reclama polítiques diferents ni fent d’espectador ni amb l’actitud “de tota la vida”. “La nostra ambició és que tota l’energia dels vots de les candidatures de confluència i que han apostat pel rescat social, per la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció i el dret a decidir amb caràcter constituent es tradueixin en polítiques concretes que puguin transformar la vida de la gent”, i per això, ha explicat la dirigent ecosocialista, els electes de la coalició estan treballant per aconseguir acords de govern que vagin en aquesta direcció.

“Això passa de forma prioritària per evitar que candidatures i alcaldes com Garcia Albiol o Manuel Reyes continuïn al capdavant d’ajuntaments”, ha assegurat Camats que juntament amb Mena han explicat que l’estratègia de la coalició precisament passarà per fer fora governs del PP “que estan d’esquenes a la ciutadania”. I també per això, Camats ha demanat a PSC, ERC i la CUP que no siguin còmplices de la resistència de CiU que està intentant garantir allò que els resultats no li han permès i els ha emplaçat a traslladar a tots els organismes municipals i supramunicipals com la Diputació governs d’esquerres.

“Com a coalició tenim la voluntat de ser un agent que no restarà gens passiu davant de la possibilitat que el 27S tinguem una candidatura de confluència que no només pugui arrossegar la unitat política que és imprescindible sinó també la il·lusió i força ciutadana que ha estat capaç de  mobilitzar-se a les eleccions municipals”, ha dit Camats, explicant així un dels acords de la reunió del consell de govern de la coalició. “Ens hem emplaçat a ser un agent actiu per construir una candidatura electoral de cara eleccions catalanes que tingui tant el component d’unitat com d’energia ciutadana”, ha assegurat.

Per la seva banda, Mena ha explicat els altres dos acords que ICV i EUiA han abordat en la reunió d’aquest matí: la creació de dues comissions de coordinació i de seguiment per una banda dels pactes locals després de les eleccions municipals del 24M i per l’altra per abordar la confluència de cara a les eleccions del 27S.  “Volem demostrar que el 27S estem disposats a guanyar Catalunya amb un màxim possible d’actors del procés de canvi amb forces polítiques i socials i activistes del canvi”, ha dit Mena.