ICV-EUiA exigeix a Boi Ruiz que aturi els processos de privatització de l’ICS i de l’Hospital Clínic

El diputat d’ICV-EUiA al Parlament, Josep Vendrell, ha interpel·lat avui el conseller de Salut, Boi Ruiz, per exigir-li que aturi els processos de privatització tant de l’ICS com de l’Hospital Clínic perquè “són patrimoni col·lectiu de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que les han finançades amb els seus impostos al llarg dels anys”, i ha denunciat “l’estratègia de canvi del sistema públic de salut”. “Tot això amb una gestió del procés molt maldestre, poc transparent i sense diàleg amb els professionals ni els representants dels treballadors”, ha criticat Vendrell sobre el trossejament de l’ICS en 22 empreses filials liderat per Josep Prat, amb interessos en la sanitat privada i imputat pel cas Innova.

En aquest sentit, el diputat ecosocialista ha recordat que “el trossejament de l’ICS ha estat una reivindicació històrica de la patronal privada del sector sanitari” i ha demanat al conseller “per què no analitzem conjuntament responsables polítics, gestors, professionals, representants dels treballadors els mecanismes de millora de la gestió que permet la llei de 2007 abans de plantejar-ne el fraccionament”.

En relació a la proposta del canvi de model de l’Hospital Clínic, Vendrell ha denunciat “el secretisme total” i volgut saber si en tractar-se d’una fundació privada no participada de la Generalitat es pot adjudicar sense concurs la gestió del Clínic sense fer concurs ara o en el futur quan canvïi la composició del patronat.

Per tot plegat, Vendrell ha fet una valoració negativa del projecte de privatització del clínic donat que serà “un bé públic serà gestionat per una Fundació privada, l’elit mèdica i malgrat que la Generalitat és qui la constitueix, no hi participarà”. “És positiu que els professionals puguin participar de la governança