ICV-EUiA insta el Govern a donar suport a la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania

La diputada d’ICV-EUiA al Parlament, Laura Massana, ha instat avui a la consellera de Benestar, Neus Munté, a donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania que arribarà properament al Parlament. “Ara que Catalunya es planteja un nou futur la qüestió és: podem ser un país modern i avançat amb aquests nivells de pobresa i d’increment de les desigualtats? Nosaltres pensem que no”, ha dit Massana que ha recordat que ha lamentat que l’únic que ha fet el Govern per combatre l’empobriment generalitzat de la ciutadania va ser el “Menazo”, que va endurir les condicions per a poder percebre la Renda Mínima d’Inserció, una de les eines bàsiques en la lluita contra la pobresa a Catalunya, reduint un 25% el nombre de titulars.

Durant la seva intervenció, Massana denunciat que les mesures d’austeritat de CiU i del PP com la devaluació dels salaris reforcen l’augment de l’empobriment de la ciutadania, de la població que pateix privacions materials severes i l’agreujament de situacions d’extrema pobresa de Catalunya. “Les previsions apunten que, si no es corregeixen les polítiques actuals, el 2025 la taxa de pobresa es podria elevar fins al 34,5% dels catalans, segons ha destacat la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya”, ha dit Massana que ha criticat a la consellera per no haver tingut capacitat per abordar aquesta problemàtica.

Per això, la diputada ecosocialista ha defensat la creació d’una Renda Garantida que ajudarà a les persones a sortir del llindar de la pobresa i fins i tot aconseguirà reactivar el consum a  més de “fer-nos a tots iguals”. “Un país nou pot ser amb drets o sense drets. La nostra esperança és que ajudin a fer possible que ajudin a fer-ho possible”, ha situat Massana que ha reclamat al Govern que “acceptin la discussió el més ràpid possible ja que els impulsors entraran en breu la proposta al Parlament”. “Esperem que hi donin suport enlloc d’aturar-ho abans que comenci a caminar”, ha remarcat Massana que ha volgut recordar la tasca de totes les entitats, sindicats i partits que han treballat per aconseguir aconseguir 121.000 signatures per a la ILP, més del doble de les necessàries.