ICV-EUiA vol que la comissió d’investigació es centri en el Cas Pujol fins acabar la legislatura

El diputat i portaveu d’ICV-EUiA en la Comissió d’Investigació de Frau Fiscal, Marc Vidal, ha demanat avui que les tasques de la Comissió es centrin en el Cas Pujol des d’ara fins a finalitzar la legislatura el pròxim mes de juliol. Amb motiu de l’avançament electoral, Vidal proposa centrar-se des d’ara fins a juliol amb les compareixences que afecten a la família Pujol per poder aprovar unes primeres conclusions de les tasques de la Comissió abans d’acabar-se la legislatura i que siguin discutides i aprovades pel darrer ple de la legislatura, a finals de juliol.

De la mateixa manera, el diputat d’ICV-EUiA emplaça a la resta de grups parlamentaris a comprometre’s per a què les tasques que restin pendents de la Comissió seguiran de forma automàtic un cop es reprengui l’activitat parlamentària després de les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel pròxim 27 de setembre de 2015 i després de la constitució del Parlament de la XI Legislatura.

“Ens assemblaria raonable centrar-se en els casos relacionats amb Jordi Pujol i família i la seva etapa com a governant. El calendari que tenim aprovat fins a finals de maig contempla la major part de persones que creiem que s’hi relacionen. Proposem completar fins a finals de juny amb aquelles persones que creiem que hi falten amb el criteri que he esmentat, dediquem el més de juliol per fer les conclusions de les persones que han comparegut, donant formalment per tancada la comissió, i presentar-les al darrer ple de juliol”, diu l’escrit enviat per Vidal al president de la Comissió, David Fernàndez.

Per això, Vidal demana una reordenació del calendari per acabar d’incorporar les compareixences necessàries previstes sobre el Cas Pujol i deixar la resta per la pròxima legislatura. “El que el nostre grup no voldria és incrementar el nombre de compareixences setmanal de manera que no fos possible fer un treball raonable amb elles per excés”, explica el diputat d’ICV-EUiA en la missiva.