Iniciativa per Catalunya Verds Ideología

Icveuia.cat – Iniciativa per Catalunya Verds Ideología

ICV-EUiA reclama mesures per garantir una alimentació equilibrada durant les vacances a aquells infants que durant el curs reben una beca menjador del 100%

Nova ofensiva d’ICV-EUiA per aconseguir que el Govern de la Generalitat garanteixi que aquells infants que durant el curs escolar reben una beca que els cobreix el 100% del cost del menjador escolar no quedin desatesos fora del període lectiu. El portaveu del grup roig i verd a la comissió d’Ensenyament del Parlament, Joan Mena, hi ha presentat una proposta de resolució demanant a l’executiu de Mas mesures que facin possible que això sigui així. Actualment, són els diversos ajuntaments els que, a través dels serveis socials, fan front a l’assumpte, de tal forma que hi ha diferències en la cobertura dels infants. “Aquest estiu els consellers i Artur Mas no haurien de marxar de vacances sense garantir l’alimentació de tots els nens de Catalunya”, ha reivindicat el diputat Joan Mena.

“Garantir  les  necessitats  alimentàries  dels  alumnes  que  durant el curs escolar obtenen una beca del 100% en  el menjador escolar durant els períodes no lectius”: això és el que reclama la proposta de resolució impulsada per Joan Mena ara que el curs escolar acaba i, de nou, molts infants deixen d’anar als menjadors escolars, on poden rebre una alimentació sana i equilibrada. Canadiense sitios de casinos en línea, y estamos más que agradecidos por eso. Ahora queremos devolver el favor y recomendarlos a cualquiera que esté interesado en el entretenimiento online gratuito.

En períodes com aquest d’estiu, però també al Nadal i a les vacances de primavera, “no hi ha un mecanisme unitari per part de la Generalitat de Catalunya de garantir l’alimentació a aquest alumnat que durant el  curs  sí  que  té  dret  a  una  beca  menjador  del  100%”, relata la proposta de Mena, que recorda que ara per ara “han  de  ser els  Serveis  Socials  de  cada  localitat  els  qui  donin  sortida  a  les  necessitats  alimentàries d’aquest alumnat provocant, així, una diferència entre un alumnat o un altre en funció del lloc de residència”. “Quan s’acaba el període escolar, la Generalitat traspassa la responsabilitat als serveis socials de cada Ajuntament i la gestió és totalment heterogènia”, ha resumit el diputat d’ICV-EUiA.

“LA DIGNITAT DEL NOSTRE PAÍS ES MESURA FONAMENTALMENT EN LES CONDICIONS DE VIDA DE LA GENT”

I això malgrat que la malnutrició infantil és un problema greu a Catalunya, tal i com han diagnosticat repetidament diversos informes presentats pel Síndic de Greuges. El darrer d’aquests informes constatava que 751 infants  menors  de  setze  anys al país presentaven diagnòstics relacionats  amb  la  pobresa  i  la  desnutrició  infantils, amb  una  edat  mitjana  de  quatre  anys. Una quarta  part  d’aquests nens i nenes són  menors  d’un  any i la majoria, un 56%, de nacionalitat estrangera, recorda la proposta presentada per Mena.

“El Síndic de Greuges va detectar fins a 50.000 casos de falta de nutrició infantil, 750 dels quals en situació de malnutrició severa”, ha recordat el diputat, que, enfront d’això, ha reivindicat un cop més que “la fam infantil ha de ser la prioritat fonamental del govern de Catalunya”.

“Catalunya no es pot permetre aquestes dades de malnutrició infantil; la dignitat del nostre país es mesura fonamentalment en les condicions de vida de la gent, especialment dels més vulnerables que són els infants”, ha refermat el diputat, mestre de professió.

El julio de l’any passat ICV-EUiA ja va impulsar un acord del ple del Parlament de Catalunya reclamant que habilités una partida pressupostària per garantir que hi hagués suficients beques menjadors en les colònies i als casals d’aquell estiu, de tal forma que els infants que reben una beca menjador durant el curs poguessin seguir accedint a una alimentació equilibrada.